INFORMACIÓ

A l'apartat d'amunt teniu les diverses etiquetes d'aquest Blog, que us serviran per a trobar el divers material de la campanya.

Si voleu enviar-nos qualsevol article d'opinió, podeu fer-ho a: tarragonaactiva@gmail.com i serà penjat a l'apartat d'opinió.

Per Adherir-vos com a entitat a la campanya, envieu-nos un mail amb la notificació corresponent a tarragonaactiva@gmail.com

13 d’octubre 2008

La concentració antifeixista triplica en assistència la manifestació feixista

www.pobleviu.cat

La concentració convocada per diferents col·lectius socials i polítics de Tarragona va arreplegar més de 300 persones, davant d'una forta presència policial, mostrant el rebuig de la ciutat a la manifestació del partit d'extrema-dreta Alianza Nacional, que només pogué congregar una mica més d'una cinquantena d'assistents, la majoria, d'ells vinguts d'Andalusia, Múrcia i Castella. La concentració, va transcórrer pacíficament tot i la provocació d'agents antiavalots vers persones que estaven donant suport a la concentració a la mateixa Rambla. Les persones que van participar a la concentració van ser escorcollades i gravades en vídeo per agents antiavalots. A més, hi havia una forta presència d'agents de paisà ubicats a les cantonades de la Rambla. Les persones concentrades anaren en bloc fins a la Plaça de la Font, on es dissolgué la marxa després de forts aplaudiments davant l'èxit de la convocatòria.


nazisno.jpg
Clica la imatge per una versió més gran

Untitled - 3.jpg
La manifestació convocada pel partit d'extrema-dreta, seguidora del nacional-socialisme, Alianza Nacional, que estava convocada a nivell estatal, no va poder arreplegar ni un centenar d'assistents. La majoria de fonts, calculen entre cinquanta i noranta manifestants. Aquesta va sortir de la Plaça Imperial Tarraco i va pujar Rambla Nova amunt fins a la meitat del carrer. Allí, des d'un escenari improvisat, diferents membres d'aquest gropuscle van llegir un manifest i van fer discursos de caràcter racista, xenòfob i espanyolista. En tot moment, la marxa va estar controlada per un centenar de policies antidisturbis vinguts de fora. Si bé, durant la marxa només es van exhibir banderes espanyoles i alguna senyera, diversos participants exhibien simbologia feixista en samarretes, tatuatges,... la majoria dels quals tenien estètica neonazi. Segons diverses fonts, el gruix de la manifestació era provinent de diversos indrets de l'Estat espanyol. Bàsicament, de Múrcia, Andalusia i diferents regions de Castella.

Mitja hora abans de la manifestació feixista, es va iniciar una concentració a l'Estàtua dels Despullats on hi participaren més de 300 persones. Cal destacar, que un centenar de ciutadanes es situaren en un lateral de la Rambla donant suport a la convocatòria. Aquestes, foren les víctimes de la provocació de policies antiavalots armats amb cascos, escopetes de pilotes i escuts, els quals també escorcollaren a tots els participants de la concentració en arribar a la zona. Durant la concentració es cridaren diferents consignes que s'anaren intensificant a mesura que anava arribant més gent a l'acte.

Una muralla d'antiavalots i furgonetes de la Policia Nacional, separaven la concentració antifeixista de l'escenari on finalitzar la manifestació.

Al cap d'una hora i mitja de concentració, en la qual es llegí un manifest unitari de tots els col·lectius promotors i es repartiren octavetes denunciant el caràcter feixista de la manifestació, els participants marxaren en bloc fins a les portes de l'Ajuntament. Encapçalats per una pancarta amb el lema "Nazis? Ni a Catalunya, ni enlloc", la marxa passà per carrers cèntrics on rebé les mostres de suport de diferents veïns. En arribà a la Plaça de la Font, un membre promotor de la concentració, criticà l'actitud del Consistori tarragoní, així com de la Subdelegación del Gobierno de España en Tarragona, i es donà per finalitzada la convocatòria.

A Barcelona i a València, també es realitzaren manifestacions de rebuig a la programació d'actes de caràcter feixista. En ambdues ciutats, Alerta Solidària, denuncia que en la primera els Mossos d'Esquadra, i en la segona, la Policia Nacional, van segrestar les marxes. A Barcelona, es van produir tres càrregues policials que provocaren desenes de ferits. A València, es produïren desenes d'identificacions. En canvi, a les manifestacions feixistes la policia ha permès l'exhibició de símbols feixistes i franquistes. A més, a València, grups feixistes han atacat la seu nacional del sindicat Intersindical Valenciana, des d'on durant la processó de la Diada del 9 d'Octubre, es desplegà una estelada de grans dimensions.

Vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=PxqzhzN5OjM
Més fotografies : http://www.pobleviu.cat

1 comentari:

Assemblea Arran Argentona i Òrrius ha dit...

brutal les imatges a tarragona amb més antifeixistes que fatxes de merda. a barcelona també vam fotre molta canya.

salut companys!