INFORMACIÓ

A l'apartat d'amunt teniu les diverses etiquetes d'aquest Blog, que us serviran per a trobar el divers material de la campanya.

Si voleu enviar-nos qualsevol article d'opinió, podeu fer-ho a: tarragonaactiva@gmail.com i serà penjat a l'apartat d'opinió.

Per Adherir-vos com a entitat a la campanya, envieu-nos un mail amb la notificació corresponent a tarragonaactiva@gmail.com

07 d’octubre 2008

L'Ajuntament considera 'antidemocràtica' la manifestació neofeixista estatal programada pel proper dia 12 d'octubre a Tarragona

La quarta tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha assegurat que la manifestació que es vol fer el dia 12 d'octubre a la plaça imperial Tàrraco del partit neofeixista Alianza Popular de caire estatal 'no és democràtica'

ACN - 06/10/2008 15:03

Per tant, 'l'alcalde Ballesteros ja s'ha posat en contacte amb la Subdelegada del govern espanyol, Teresa Pallarès, per fer-li saber la posició desfavorable del consistori sobre la realització d'aquest acte', ja que segons ha afegit Floria, 'és la Subdelegació la que decideix en aquests casos'. La concentració està prevista el dia que se celebra 'La Hispanidad' a les dotze del migdia.

El partit d'extrema dreta i de caràcter racista, 'Alianza Nacional', ha escollit Tarragona per celebrar la 'Manifestación Nacional'. La convocatòria és pel proper 12 d'octubre amb motiu del dia de la 'Hispanidad'. L'acte, que de moment no ha estat desautoritzat, està previst a les 12 del migdia a la Plaça Imperial Tarraco, tot i que Begoña Floria ha assegurat que l'alcalde ja s'ha posat en contacte amb la Subdelegada del govern espanyol per fer-li arribar l'opinió del consistori. Des de l'Ajuntament es creu que 'la manifestació no és democràtica i que pot perjudicar la bona convivència ciutadana', ha explicat la regidora. No obstant això, la decisió s'ha de prendre des de la Subdelegació del govern espanyol.

A més, el dia anterior, l'onze d'octubre, en un lloc per determinar de la ciutat, està previst que s'organitzi un concert de rock amb la participació de grups d'ideologia 'neonazi', arribats de diferents punts de l'estat. En referència a aquest fet, Floria ha anunciat que no ha arribat cap sol·licitud a l'Ajuntament per la celebració d'aquest concert i que en cas de que fos així, 'no seria aprovada, per la mateixa raó per la que no creiem adequada la manifestació'.

Tot i que aquest tema no s'ha tractat a la Junta de Govern Local, Floria ha volgut deixar clara la postura de l'Ajuntament. Entre els temes que sí s'han tractat a la Junta, tot i no estar a l'ordre del dia, destaca que el consistori es presenti com acusació particular en el cas que va succeir el 8 d'agost passat quan un home va agredir dos agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Els fets van passar a l'Hospital Santa Tecla, quan el detingut va organitzar aldarulls a les urgències del centre causant danys materials. A l'arribada dels agents, l'home no va dubtar en agredir-los molt violentament, fins al punt que els va estripar la roba. D'aquesta manera, l'Ajuntament 'recrimina les actituds incíviques' i dóna suport al cos de policia, ja que 'fa la seva feina', ha reivindicat Begoña Floria.

Cap comentari: