INFORMACIÓ

A l'apartat d'amunt teniu les diverses etiquetes d'aquest Blog, que us serviran per a trobar el divers material de la campanya.

Si voleu enviar-nos qualsevol article d'opinió, podeu fer-ho a: tarragonaactiva@gmail.com i serà penjat a l'apartat d'opinió.

Per Adherir-vos com a entitat a la campanya, envieu-nos un mail amb la notificació corresponent a tarragonaactiva@gmail.com

09 d’octubre 2008

L'Estat autoritza, amb limitacions, la manifestació feixista de Tarragona

dijous, 9 d'octubre de 2008
EL PUNT
> La Subdelegació diu que és un dret constitucional i diumenge reforçarà la seguretat

S. CASADO Ò. PALAU. Tarragona
La Subdelegació del Govern espanyol va confirmar ahir l'autorització al partit d'extrema dreta Alianza Nacional perquè diumenge al migdia organitzi a Tarragona la seva manifestació anual, d'àmbit estatal, amb motiu del Día de la Hispanidad. Tot i les crides de l'Ajuntament perquè no es permetés, per la ideologia feixista del grup, l'aparell de l'Estat considera que no pot prohibir un dret constitucional, si bé limitarà la concentració en espai i temps, i «no escatimarà esforços» per garantir la seguretat.

La Subdelegació justifica en una nota que abans d'autoritzar la manifestació –i també la que el col·lectiu Endavant ha organitzat a la tarda en sentit contrari– ha analitzat els informes policials i ha «escoltat amb atenció el parer polític i tècnic de les institucions implicades», i arran d'això ha decidit no impedir «el dret constitucional dels manifestants a fer públiques les seves reivindicacions i idees». Això sí, «davant la comprensible preocupació ciutadana que les manifestacions puguin derivar en alteracions de l'ordre públic», ha «limitat l'espai i el temps» que havien demanat els convocants. A més, ha anunciat un dispositiu especial –ahir ja es van reunir els respectius caps per començar a coordinar-se– entre la Policía Nacional i la Guàrdia Urbana perquè «la seguretat dels ciutadans estigui garantida». L'Estat «no té constància» de la contramobilització que una coordinadora de moviments socials i polítics ha convocat a la mateixa hora molt a prop, a l'estàtua dels Despullats, i ha evitat avançar com hi actuarà. «Intentarem evitar qualsevol aldarull», es limiten a dir.

RESIGNACIÓ MUNICIPAL
L'Ajuntament, que havia demanat la prohibició de la manifestació ultra, ha rebut amb resignació la decisió. «Hi érem contraris però ho respectem perquè entenem que jurídicament era complicat vetar-la o traslladar-la, ja que aquesta gentussa s'aprofita d'un error del sistema», lamentava el regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, que s'ha negat a convocar una junta local de seguretat específica, com volia el PP, perquè «això seria donar-los massa protagonisme». Castillo ha demanat als convocants de la contramanifestació, que troba «un error» que no hagin demanat permís, que «no caiguin en provocacions». L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, també ha insistit que l'acte ultra no li fa «cap gràcia», i ha confirmat que des de la vigília s'augmentarà el nombre d'efectius policials per evitar confrontacions.