INFORMACIÓ

A l'apartat d'amunt teniu les diverses etiquetes d'aquest Blog, que us serviran per a trobar el divers material de la campanya.

Si voleu enviar-nos qualsevol article d'opinió, podeu fer-ho a: tarragonaactiva@gmail.com i serà penjat a l'apartat d'opinió.

Per Adherir-vos com a entitat a la campanya, envieu-nos un mail amb la notificació corresponent a tarragonaactiva@gmail.com

09 d’octubre 2008

La Subdelegació retalla en 90 minuts la manifestació d'ultradreta

9 Octubre de 2008 - a les 8:00h.

La sol·licitud d'Alianza Nacional per fer la mobilització del dia 12 era de dues hores i mitja i anava des de l'Imperial Tàrraco al Balcó del Mediterrani, però finalment l'autorització només permetrà al grup manifestar-se durant un hora i fins a la Font del Centenari.

La manifestació d’AN finalitzarà a la Font del Centenari a escassos metres de la concentració antifeixista

Finalment la Subdelegació del govern permetrà la celebració de les dues manifestacions convocades a Tarragona pel 12 d'octubre i que prèviament van ser comunicades a la institució, és a dir, una a les 12 del matí pel grup d'extrema dreta Alianza Nacional (AN) i una altre a la tarda pel col·lectiu independentista Endavant.

Abans de prendre la decisió la institució va tenir en compte tant els informes de la Guàrdia Urbana i el Cos Nacional de Policia com les opinions de polítics i tècnics de les institucions i cossos de seguretat implicats. Tot i això i davant la preocupació ciutadana que les mobilitzacions puguin derivar en alteracions de l'ordre públic, la Subdelegació del govern va assegurar ahir en un comunicat que prendrà les mesures necessàries per garantir la seguretat dels ciutadans, així com els drets constitucionals de manifestar-se.

La principal mesura que ha pres la Subdelegació ha estat la limitació del temps i l'espai de les manifestacions. Així, la mobilització convocada per AN que tenia una durada de dues hores i mitja i que estava previst que anés des de la Plaça Imperial Tarraco fins al monument de Roger de Llúria, davant del Balcó del Mediterrani quedarà retallada a només una hora i tan sols arribaran fins a la Font del Centenari, on uns metres més a dalt la coordinadora de moviments socials i polítics de Tarragona ha convocat una concentració antifeixista a partir de les 11:30 hores.

La limitació de l'espai i del temps no ha caigut gens bé als convocants que avui a primera hora del matí presentaran una apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya demanant que la manifestació es desenvolupi íntegrament, tal i com estava previst inicialment.

L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, va tornar a mostrar el seu rebuig a «una de les manifestacions». L'alcalde va explicar que la col·laboració de la Guàrdia Urbana es centrarà en el control del trànsit a l'entorn de les manifestacions, tot i que també destinarà «un grup especial per aquest cap de setmana de brigada municipal, un d'especial de la brigada de neteja i un altre d'especial de l'empresa municipal d'aigües, per preveure possibles incidents», que el batlle espera que «no es produeixin».

Per la seva banda, el cap d'Alianza Nacional a Tarragona, Vicente Vallés, s'ha vist «desbordat» durant aquests dies degut a la revolada que ha aixecat la manifestació del diumenge. Tot i així, Vallés reconeix que «ja ens esperàvem que passaria això». Respecte a les contramanifestacions que s'han convocat, el cap d'AN afirma que «nosaltres només volem sortir a celebrar el dia de la nostra nació de manera pacífica» i assegura que «la Subdelegació hauria de prohibir-les, ja que no van demanar els permisos, cosa que nosaltres sí que vam fer. Però no ens importa, ja que respectem totes les ideologies, cosa que ells no fan».

Segons Vicente, el diumenge acudiran entre 300 i 500 persones «vingudes de tota Espanya». El líder a Tarragona d'AN assegura que «no lluirem cap tipus de simbologia preconstitucional, només hi haurà banderes catalanes, espanyoles sense símbol i les del partit». Qüestionat sobre si creu que hi haurà accidents, confessa que «espero i desitjo que no n'hi hagi».

Pel que fa al concert que es celebrarà la nit abans a un lloc que no es coneix i al que vindran diversos grups musicals d'ideologia neofeixista. Vallès, que és l'organitzador, no entén la polèmica, ja que «per començar, el concert no es farà ni a Tarragona ni a la seva perifèria. A més a més, serà en un recinte privat, i no molestarem a ningú».