INFORMACIÓ

A l'apartat d'amunt teniu les diverses etiquetes d'aquest Blog, que us serviran per a trobar el divers material de la campanya.

Si voleu enviar-nos qualsevol article d'opinió, podeu fer-ho a: tarragonaactiva@gmail.com i serà penjat a l'apartat d'opinió.

Per Adherir-vos com a entitat a la campanya, envieu-nos un mail amb la notificació corresponent a tarragonaactiva@gmail.com

09 d’octubre 2008

La subdelegació del govern limitarà l'espai i el temps comunicat pels convocants

Davant de la preocupació ciutadana que les manifestacions que estan convocades pel diumenge 12 d'octubre, al matí la d'Alianza Nacional i a la tarda pel col·lectiu Endavant, puguin derivar en alteracions de l'ordre públic, la subdelegació del Govern ha pres com a principal mesura limitar l'espai i el temps comunicat pels convocants

Aquesta limitació, però, no ha de representar cap impediment per fer ús del dret constitucional dels manifestants a fer públiques les seves reivindicacions i idees. L'alcalde Ballesteros ha assegurat que no li agraden 'les manifestacions convocades' però que li 'sembla prudent que es prenguin les mesures adequades per la bona convivència'.

La subdelegació del govern estatal a Tarragona ha disposat les mesures de seguretat al voltant de les manifestacions previstes per aquest proper dia 12 d'octubre a la ciutat de Tarragona que prèviament han estat comunicades a aquesta institució i que són les convocades al matí per Alianza Nacional i la convocada a la tarda pel col·lectiu Endavant. Per fer-ho ha comptat amb els informes de la Guàrdia Urbana de Tarragona i el Cos Nacional de Policia. Abans de prendre qualsevol decisió també s'ha escoltat amb atenció el parer polític i tècnic de les institucions i cossos de seguretat implicats, segons ha fet saber l'organisme estatal en un comunicat emès als mitjans.

A causa de l'alarma que s'ha produït entre la ciutadania, la subdelegació ha decidit limitar l'espai i el temps de les manifestacions. Això, però, no ha de representar cap impediment per fer ús del dret constitucional dels manifestants a fer públiques les seves reivindicacions i idees. D'altra banda, segons explica la subdelegació, la policia espanyola, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Tarragona, s'encarregaran de fer respectar tan el dret de manifestació com el de lliure circulació de tots amb especial cura perquè la seguretat dels ciutadans estigui, per damunt de tot, garantida.

L'alcalde Ballesteros, en un acte que ha tingut aquest dimecres per la tarda, ha assegurat que li agraden les manifestacions convocades però que li sembla prudent que es prenguin mesures adequades per la bona convivència. Així, ha assegurat que l'Ajuntament col·laborarà amb 'agents de la Guàrdia Urbana que vetllaran per la bona circulació del trànsit a l'entorn de les manifestacions, un reten especial per aquest cap de setmana de brigada municipal, un reten especial de la brigada de neteja i un altre reten especial de l'empresa municipal d'aigües, per preveure possibles incidents', tot i que l'edil insisteix en que 'espero que no es produeixin'.

Pel que fa al concert neonazi previst per la nit del dia 11, l'alcalde ha reiterat que l'Ajuntament no ha rebut cap sol·licitud i que en cas que la rebés no seria autoritzada.

1 comentari:

Unknown ha dit...

O sigui, que la subdelegada vol limitar la manifestació antifeixista també... quan el problema està clar on radica.

M'agradaria saber que ha previst Teresa Pallarès per controlar els nazis que camparan a l'ample per la ciutat un cop desconvocada la mani.