INFORMACIÓ

A l'apartat d'amunt teniu les diverses etiquetes d'aquest Blog, que us serviran per a trobar el divers material de la campanya.

Si voleu enviar-nos qualsevol article d'opinió, podeu fer-ho a: tarragonaactiva@gmail.com i serà penjat a l'apartat d'opinió.

Per Adherir-vos com a entitat a la campanya, envieu-nos un mail amb la notificació corresponent a tarragonaactiva@gmail.com

05 d’octubre 2008

Carta al Poble Català

Benvolguts i benvolgudes,

Escric aquesta carta en relació als nefastos actes que s’han de produir el proper dia 12 d’octubre a la ciutat de Tarragona, la nostra ciutat. Comença a ser conegut per tothom que, aquest dia, el partit racista i feixista Alianza Nacional, ha convocat una manifestació a nivell de tot l’estat espanyol, a la plaça Imperial Tarraco. Asseguren que només des de la Comuidad Valenciana, n’han de pujar 30 autobusos plens. Si més no, el que sí que és cert és que, arreu de l’estat, aquest partit està finançant autobusos perquè les seves bases puguin viatjar gratuïtament a la nostra ciutat el proper 12 d’octubre.
Ja s’ha escrit força sobre el caràcter obertament xenòfob, masclista, racista i homòfob d’aquest suposat partit. És per aquest motiu que la societat civil comença a reaccionar i a exigir a les institucions que il·legalitzin aquesta barbaritat. No cal dir que hi estic completament d’acord. Jo, però, vull apel·lar a la nostra menystinguda identitat nacional; em vull dirigir a tots i totes les catalanes sense excepció. Sovint la monstruositat d’algunes idees (com la xenofòbia o el masclisme) no ens deixen veure algunes altres idees que promouen aquests partits i que són igualment abominables. Hem de tenir present que el principal motiu pel qual aquests feixistes venen a fer-nos una visita, és perquè encara queden catalans i catalanes a Catalunya. I que quedi clar que el que més els agradaria és que el nostre Poble sencer desaparegués de la capa de la Terra. Aquest dia venen a fer orgull del dia que ens van conquerir, van prohibir la nostra llengua i perseguir els nostres costums, imposar-nos les seves lleis, la seva opressió social, econòmica i nacional. Venen a fer gala del que va passar-nos ara fa 300 anys. No odien només els/les immigrants i els/les homosexuals, ens odien també per ser catalans i catalanes.
Es diu dels catalans que som prudents i covards, que preferim el pacte a la confrontació. Però això és una mentida com una catedral. Al llarg de la història el nostre Poble ha demostrat ser un dels més lluitadors i agosarats d’occident, tan pel que fa a les opressions nacionals, espanyola i francesa (i l’estàtua dels despullats n’és un exemple), com pel que fa a l’opressió social. En aquest punt cal recordar que la revolució que vam viure a casa nostra entre el 36 i el 39 és considerada la més transcendent del segle XX després de la revolució russa. A llarg d’aquests 300 anys, tot i estar ocupats, hem protagonitzat nombroses revoltes, enfrontaments, guerres, i fins i tot una revolució, gràcies a les quals avui en dia encara parlem el català i recordem el nostre passat, la nostra literatura, la nostra manera de viure... ¿Quants pobles d’Europa poden dir el mateix? Quants altres no han pogut suportar-ho i pràcticament ja han desaparegut? No som ni covards ni covardes, no ho hem estat mai.
Així doncs cal que tots i totes sortim al carrer el proper 12 d’octubre a Tarragona, a les 11:30am a l’estàtua dels despullats, per donar suport a la concentració pacífica que s’ha convocat per denunciar aquesta barbaritat. No ens avergonyirem de ser catalans ni amagarem el cap sota l’ala. Cal mostrar el nostre rebuig, fem córrer la veu!