INFORMACIÓ

A l'apartat d'amunt teniu les diverses etiquetes d'aquest Blog, que us serviran per a trobar el divers material de la campanya.

Si voleu enviar-nos qualsevol article d'opinió, podeu fer-ho a: tarragonaactiva@gmail.com i serà penjat a l'apartat d'opinió.

Per Adherir-vos com a entitat a la campanya, envieu-nos un mail amb la notificació corresponent a tarragonaactiva@gmail.com

07 d’octubre 2008

Un grup d'extrema dreta convoca una manifestació a Tarragona


7 Octubre de 2008 - a les 8:00h.

El partit d'ultradreta, neofeixista i de caire xenòfob, Alianza Nacional, ha organitzat pel proper 12 d'octubre, dia de l'Hispanitat, la 'Manifestación Nacional' pels carrers de Tarragona.

Si la subdelegació de l'Estat a Tarragona no prohibeix la manifestació feixista d'àmbit estatal, el proper diumenge centenars de simpatitzants de partits d'extrema dreta recorreran els carrers de la ciutat per commemorar el dia de l'Hispanitat. Es tracta de la tradicional mobilització que Alianza Nacional fa cada any en aquesta data i que aquest cop han decidit que es celebri a Catalunya. La convocatòria realitzada a través d'internet i amb cartells convoca als manifestants a la Plaça Imperial Tàrraco a les 12 del migdia. Segons les previsions del mateix partit només del País Valencià podrien sortir uns 30 autobusos.

Des de l'Ajuntament de Tarragona, la portaveu de l'equip de govern, Begoña Floría, va informar ahir que l'alcalde s'havia posat en contacte amb la subdelegada del Govern, Teresa Pallarés, ja que és aquesta institució la que té les competències en aquest àmbit, per demanar-li que «analitzin l'expedient amb més rigurositat de l'habitual». I és que, segons el consistori, es tracta d'un acte «antidemocràtic» que no «beneficia en res la convivència ciutadana».

A més, el dia abans de la manifestació, l'11 d'octubre, les juventuts d'Alianza Nacional celebraran un concert de rock amb la participació de tres grups d'ideologia «neonazi» arribats de diferents llocs de l'estat i, fins i tot, d'Itàlia. Tot i que el lloc encara està per determinar aquest podria ser la nau que membres tarragonins d'Alianza Nacional tenen en un polígon de la perifèria de Tarragona.

En aquest sentit, Floría va explicar que el consistori no ha rebut cap sol·licitud per realitzar un festival de música en aquella data. Tot i així, la portaveu de govern va assegurar que en cas que es rebi «no tindran el permís perquè l'Ajuntament no permetrà un festival que incompleix directament la legalitat vigent fent al·legat a actituds antidemocràtiques». A més, cal tenir en compte que els tràmits administratius per atorgar un permís per a la celebració d'un acte al carrer requereixen un mínim de 15 dies d'antelació.

El grup municipal de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Tarragona també ha sol·licitad informació al consistori sobre quines seran les mesures de seguretat que posarà en marxa en el cas que, finalment, s'autoritzi i es celebri la manifestació.

Per la seva banda, diferents grups d'esquerra, antifeixistes i independentistes de la ciutat han convocat pel mateix dia una concentració de repulsa a les 11.30 hores a l'Estàtua dels Despullats de Tarragona.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo se de bona mà que el concert neonazi el fan a un maset entre el Morell i Vilallonga del camp, no en se l'ubicacio exacta pero esta entre la T-722, la T-7225, i la T-7223; Salut oi revolució!!!

Anònim ha dit...

no mespantis que aixo es al costat de casa!!! jo no vui aqets ni aquiii ni a enlloc!!!

Anònim ha dit...

doncs això que diu el primer anònim té cert sentit. l'altre dia vaig anar al concert de Vilallonga del Camp i havien tatxat les pintades d'endavant amb esvàstiques. Això vol dir bàsicament dues coses:

1r. Ja hi ha gentola txunga d'aquesta per aquí i:

2n. Per algún motiu han anat per aquestes contrades. Cal pensar si han estat tatxant més pintades en altres llocs o què.

Fora nazis!
Serem multituds!

Anònim ha dit...

una altre cosa: "només del País Valencià podrien sortir uns 30 autobusos."

això és per acollonar, aquests tios no poden omplir 30 busos ni en broma. com a molt poden portar unes 300 persones vingudes de tot l'estat. no és tanta gent.

saben que fan por, que tenen a la militància més tarada, però tot són lladrucs. a més pel que fa extrema dreta, el PV és un feu d'España 2000, partit amb el qual Alianza Nacional es porta com el cul degut a la vinculació del president d'E2000 amb la prostitució d'immigrants.

el que deia. no siguem alarmistes, fem difusió.

ens veiem a la contramani.

Anònim ha dit...

Resulta que la seu central d'aquest grupuscle està ubicada aquí mateix, en una petita nau industrial crec que pel polígon de Constantí. El capo és un paio de treintaipico que treballa de reparador d'ascensors. Vigileu si en el vostre bloc hi ha ascensor no sigui que algun fatxa en qüestió tingui accés a les claus.

Anònim ha dit...

Tenen concomitàncies i simpaties amb les forces d'ocupació espanyoles per lo que cal esperar que policia i feixistes aniran a una contra tothom qui gosi alçar la veu.

D'altra banda trobo for, fort que a Tarragona hagin organitzat un homenatge a Rudof Hess amb assitència de xusma alemanya, lloc on hotenen prohibit.

Ballesteros va amb el lliri a la mà o que!

En comptes de jugar al monopoli a l'àtic de l'autoritat portuària podria fer alguna cosa que no siguin paraules ell i el de los Rios.

Anònim ha dit...

Que us donguin a tots pel cul antifeixistes dels collons. Per què no aneu a reventar bancs, caixes, etc. en comptes d'atacar una mani de 4 tios?

Anti-antifeixisme sempre.

Anònim ha dit...

qui ha dit res d'atacar a una mani subnormal? antifeixistes i antitu! troç de sèpol!

Anònim ha dit...

Que us donguin a tots pel cul antifeixistes dels collons. Per què no aneu a reventar bancs, caixes, etc. en comptes d'atacar una mani de 4 tios?

Anti-antifeixisme sempre.


Va va no et sulfuris tocinet.
Au va, fes els deures, mira els lunis i a dormir que demà al cole et correran altre cop a bufes.