INFORMACIÓ

A l'apartat d'amunt teniu les diverses etiquetes d'aquest Blog, que us serviran per a trobar el divers material de la campanya.

Si voleu enviar-nos qualsevol article d'opinió, podeu fer-ho a: tarragonaactiva@gmail.com i serà penjat a l'apartat d'opinió.

Per Adherir-vos com a entitat a la campanya, envieu-nos un mail amb la notificació corresponent a tarragonaactiva@gmail.com

10 d’octubre 2008

Els cossos policials volen «aïllar» el nucli de la manifestació feixista per evitar incidents el 12-O

EL PUNT
divendres, 10 d'octubre de 2008
Ò. PALAU. Tarragona

La Policía Nacional i la Guàrdia Urbana de Tarragona es coordinaran diumenge per «aïllar» el nucli de la manifestació feixista organitzada per Alianza Nacional (AN) a la plaça Imperial Tàrraco i «evitar que es toqui» amb la contramanifestació convocada a pocs metres per una coordinadora de moviments socials i polítics de la ciutat. Així ho ha avançat el regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, que confia que «no hi haurà gaire gent, perquè són un grup residual» –AN hi espera entre 300 i 500 persones–, si bé ha demanat als antifeixistes que «no entrin en cap provocació» i ha lamentat que no hagin legalitzat la seva mobilització perquè «potser després els hauran d'obrir algun expedient». Castillo també critica que no s'hagi allunyat la marxa feixista del centre, com volia l'Ajuntament, adduint que «seria com prohibir-la, segons la jurisprudència vigent», i ha reflexionat: «Ens haurem de plantejar el sistema perquè aquests grups no puguin escapar dels controls.»

ERC de Tarragona també va criticar ahir la Subdelegació pel «greu error» de permetre la manifestació, i ha avisat que, si hi ha incidents, «se li hauran de demanar responsabilitats». El consell d'estudiants de la URV, pel seu cantó, també ha rebutjat «rotundament» l'acte feixista, ha demanat que s'anul·li i ha cridat a mobilitzar-s'hi en contra.

AN, entretant, denuncia en una nota «l'arbitrarietat» de les limitacions imposades per l'Estat –l'acte només podrà durar una hora, sense símbols anticonstitucionals, i no podrà arribar, com volien, al Balcó del Mediterrani–, que creu «manifestament il·legals». Segons ells, que asseguren que en cap de les seves mobilitzacions «hi ha hagut el més mínim aldarull», la Subdelegació «ha claudicat davant les pressions d'un grup de delinqüents d'esquerres» i ha mostrat un «autoritarisme indigne».